Deputatul din grupul Candu, Ruxanda Glavan, a elaborat o amplă strategie de lichidare a spitalelor raionale pe când deținea funcția de ministru al Sănătății. Despre aceasta i-a amintit Ruxandei Glavan deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, în Parlament, după ce aceasta a prezentat moțiunea simplă împotriva actualului ministru al Sănătății.

Odnostalco a atras atenția deputaților că, dacă ministrul Glavan închidea spitalele raionale, astăzi, în condițiile pandemiei COVID-19, sistemul medical avea să intre într-un colaps.

”În 2015-2017, ministerul era condus de o persoană care avea pregătit un plan național de lichidare a spitalelor, în special a celor raionale. Slavă Domnului că nu s-a reușit realizarea acestui plan, deoarece acum putem face față numărului mare de pacienți”, a spus deputatul.

Socialistul a precizat că, planul lui Glavan de a lichida spitalele raionale nu a reușit datorită implicării personale a președintelui Igor Dodon și a colectivelor de medici din aceste instituții.

”Le mulțumim colectivelor spitalelor raionale din Ocnița, Basarabeasca, Cimișlia, alte instituții, unde președintele personal a contribuit la păstrarea și salvarea acestor spitale raionale”, a spus deputatul PSRM.

Președintele țării, Igor Dodon, a decretat anul 2020 drept An al lucrătorului medical. Șeful statului a propus și dublarea treptată a salariilor tuturor angajaților din medicină.