Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Liderul democraților i-a relatat oficialului leton despre succesele înregistrate de țara noastră, dar și despre importanța continuării reformelor începute de guvernarea de la Chișinău.
„Direcția pe care o urmăm ține de rezultatele pe care guvernarea le are. Dovadă este și faptul că astăzi, Fondul Monetar Internațional şi Republica Moldova au ajuns la un nou acord în urma căruia țara noastră ar putea primi 22 de milioane de dolari”, a spus Vlad Plahotniuc, potrivit unui comunicat al PDM.
Acesta s-a arătat încrezător că Moldova va avea o guvernare pro-europeană și după viitoarele alegeri parlamentare.
În același timp, liderul democraților a prezentat oaspetelui din Letonia inițiativa PDM de combatere a propagandei externe în Republica Moldova.
La rândul său, ministru leton de Externe, Edgars Rinkevics, a reconfirmat susținerea Letoniei pentru Republica Moldova și a cursului adoptat de aceasta privind apropierea de UE. Șeful diplomației letone a mai spus că țara sa este deschisă pentru o cooperare continuă, dar și pentru schimb de experiență în ceea ce privește combaterea propagandei externe ostile.
plahotniuc_1
plahotniuc_2
plahotniuc_3
plahotniuc_1 (2)