Partidul Unității Naționale (PUN) a fost înregistrat astăzi oficial de către Ministerul Justiției. Liderul PUN, Anatol Șalaru, a scris pe pagina de Facebook că ”începând de astăzi, partidul are personalitate juridică”. Potrivit sursei, la data de 25 iunie va avea loc primul congres al formațiunii în care va fi aleasă conducerea, notează realitatea.md.

„În acest context, duminică, 25 iunie, va avea loc primul congres al formațiunii. Pe agenda congresului nostru figurează alegerea conducerii partidului și trasarea liniilor directoare. Va fi un congres cu multe surprize și mai ales cu multe clarificări”, a precizat Anatol Șalaru.

Amintim că recent, Congresul „Dreapta” a operat modificări la statutul partidului și s-a decis modificarea denumirii în „Partidul Unității Naționale”. „Astfel s-a produs primul eveniment în scopul unificării polului unionist”, a scris atunci Ana Guțu.

Pe 15 mai curent, Anatol Șalaru anunța despre o coaliție cu Ana Guțu. „Am început discuțiile pentru reunificarea dreptei naționale. Împreună cu Ana Guțu am trasat principalele elemente ce vor sta la baza relansării Mișcării Unioniste din Basarabia”, spunea fostul ministru.