Republica Moldova nu are nevoie de ajutor militar, spune Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu. În cadrul unei vizite oficiale la Chișinău, Ciolacu a declarat că țara noastră trebuie să își întărească frontiera.

“Republica Moldova nu are nevoie de un ajut militar. Cât cunosc eu, Constituția Republicii Moldova oferă o neutralitate, în schimb este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă. Aici este o zonă în care România trebuie să se implice și mai mult alături de Republica Moldova. Ca să fiu mai exact, România este un scut pentru Republica Moldova”, a declarat oficialul român.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu este de acord cu omologul român și spune că neutralitatea trebuie apărată.

“Neutralitatea este consfințită în Constituție, dar asta nu înseamnă că este o chestie de decor, ea trebuie apărată, inclusiv prin securizarea hotarelor. Noi avem colaborări bilaterale și multilaterale. Noi vom face tot ce se impune, în special după 24 februarie pentru a consolida sistemul nostru de apărare, ordine publică, servicii de inteligență”, a replicat Grosu.