Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti a fost reținut de DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție. Locotenentul de poliție este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, omul legii, în virtutea funcției deținute, ar fi extorcat și primit 600 de euro pentru a nu remite instanței de judecată procesul penal pornit pe faptul conducerii în stare de ebrietate a unui mijloc de transport sau, eventual, să aplice figurantului în dosar o pedeapsă mai blândă, adică contravențională.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, în după-amiaza zilei de ieri, polițistul a fost prins în flagrant delictdupă primirea banilor transmiși sub controlul CNA.Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz. Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.