Actualul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari urmează să fie curând schimbat. Surse demne de încredere ne-au comunicat faptul că fotoliul de șef al Procuraturii Anticorupția va fi ocupat de o persoană aproape necunoscută, pe nume Alexandru Casir, care acum este procuror la procuratura municipiului Chișinău. Potrivit acelorași surse, această numire surprinzătoare ar fi posibilă datorită “unei investiții serioase din partea lui Veaceslav Platon”, transmite NewsIn.

Casir este cunoscut demult în cercul procurorilor ca “omul lui Slava”, adică Veacaslav Platon. De altfel, acesta ar fi fost eliberat de la Procuratura Anticorupție în 2016, după un scandal care a fost mușumalizat.

Amintim că anterior am informat despre faptul că banii lui Platon – 10 milioane de dolari SUA, au început să dea roade, iar curând acesta urmează a fi eliberat. Detalii aici

Sursele News In spun că numirea lui Casir în funcția de șef la Procuratura Anticorupție ar fi o nouă etapă în procesul de eliberare a lui Platon, care este condamnat la 25 de ani de închisoare. Aceasta ar fi fața adevărată a reformei procuraturii pe care o realizează președintele țării, Igor Dodon, “reformă” care încă va surprinde pe mulți, inclusiv după ce marți, 3 decembrie, a fost eliberat Vlad Filat după ce a ispășit doar 4 ani, nici jumătate din termenul pentru care a fost condamnat.