Agresivitatea Maiei Sandu este jignitoare și stupidă, iar dacă va trece în turul doi, nu va deveni un preşedinte dorit, ci un rău mai mic, cum se întâmplă de obicei la alegerile din Moldova, concluzionează într-un editorial columnistul Alexandru Vakulovski.

Vakulovski critică dur reacția Maiei Sandu după retragerea lui Marian Lupu. „Cu fiecare apariţie la TV, în dezbaterile electorale, Maia Sandu îşi „dezbate” posibilii alegători. Foarte agresiv, ea a respins electoratul democraţilor, numind oferta „măr otrăvit”, „joc murdar”, iar pe Lupu şi Plahotniuc „nişte laşi”. Gestul democraţilor are mai multe cauze: interne, pentru a-şi adăuga capital politic; externe – pentru a păstra cursul european al Moldovei. Probabil în timp vom înţelege mai bine”, a scris Vakulovschi, subliniind că în ciuda acestor jigniri din partea „candidatului dreptei”, răspunsul care a urmat de la PD a fost unul moderat.

Autorul reamintește că și Dorin Chirtoacă i-a spus Maiei Sandu, în confruntarea de la Moldova 1, că liberalii s-ar putea retrage şi s-o susţină dacă ar sprijini proiectul unirii cu România. “Nu şi nu, chiar dacă primarul i-a dictat în direct, ca la copiii mici, cum să-şi ceară scuze de la electoratul democrat, pe care îl jignise anterior”, a menționat Vakulovski.

El mai spune că sfătuitorii Maiei Sandu o învață prost, iar în acest moment încă e posibil ca alegătorii să se reorienteze. Cine vrea parcurs european îi poate vota pe Leancă, Ana Guţu, Mihai Ghimpu.

„Am fi putut avea un candidat unic al dreptei, un candidat proeuropean, care l-ar fi putut zdrobi pe dezorientatul sau orientatul spre gubernismul rusesc Dodon. Sondajele ne-au arătat că acest candidat ar fi putut fi Maia Sandu. La început i s-au alăturat platforma-partid DA, PLDM-ul. Ieri, surprinzător pentru orgoliu, dar logic din punct de vedere politic, şi PD-ul i s-a alăturat. Dar Maia nu vrea”, a mai concluzionat Alexandru Vakulovski.