Liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-au transformat în niște frustrați cosmici, iar acest lucru este vizibil în special după eșecul de la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hânceşti. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial publicat de portalul deschide.md.

“Pierzând totul, Maia Sandu și Andrei Năstase s-au transformat în niște frustrați cosmici. N-au nici minte, nici caracter să-și recunoască în sfârșit greșelile. Se războiesc astăzi între ei și își varsă năduful asupra partidelor euro-unioniste mai mici care caută cu înfrigurare o alternativă și nu o găsesc în disperare de cauză. Alegerile de la Hâncești care, până și în condițiile unui absenteism crâncen, puteau fi lesne câștigate de un candidat comun al dreptei, au arătat că Maia Sandu și Andrei Năstase nu au înțeles și nu au învățat nimic”, scrie Petru Bogatu.

Autorul prezice şi un scor prost, pe care dreapta ar putea să-l acumuleze la alegerile prezidențiale din acest an.

“Dacă nu se trezesc în ceasul al unsprezecelea, PAS și PPDA vor pierde scrutinul prezidențial într-un mod la fel de rușinos ca votul de duminică. Pentru Maia Sandu și Andrei Năstase începe astfel numărătoarea inversă. Viața lor politică are deja ecouri din Shakespeare: a fi sau a nu fi”, conchide Bogatu.