Directorul Jurnal Trust Media, Val Butnaru, recidivează și manipulează din nou. De data aceasta sare „la gâtul” posturilor concurente de televiziune pe care le acuză că și-ar fi fondat case de publicitate care decid care spoturi publicitare vor intra pe post și care nu. Aceasta în condițiile în care publicitatea la JurnalTV este adminsitrată de firma care aparține familiei Țopa care contorlează și finanțează postul JurnalTV. Dezvăluirile au fost făcute de către bloggerul Corneliu Gandrabur într-o postare pe pagina sa.

„Butnaru acuză că GMG și grupul Exclusiv Media și-au tras câte o firmă de publicitate, iar toate spoturile promo pot ajunge pe unele posturi TV doar prin intermediul acestor companii. Dar, deoarece actualul șef al JTM este un neobrăzat, un certat cu bunul-simț și cu jurnalismul adevărat, precum și a ajuns o marionetă care joacă după cum plătește Renato Usatîi, Val Butnaru nu a spus nici măcar un cuvânt despre cum este vândută publicitatea Jurnal Trust Media.
Pentru a demonstra că înfumuratul purtător de bretele este un șarlatan pus pe manipulări, este suficient să deschideți oricare site al Jurnal Trust Media, iar în josul paginilor o găsiți mesajul: Publicitatea “Jurnal Trust Media” este administrată de agenţia de publicitate Reforma Advertising”, scrie Gandrabur.

Bloggerul a realizat o mică investigație care arată că firma Reforma Advertising, responsabilă de plasarea publicității la JurnalTV este controlată de o altă companie care aparține familiei Țopa. În același timp, postul JurnalTV aparține interlopului fugar Victor Țopa.

„ Reforma Advertising este de fapt denumirea casei de publicitate, un fel de marcă. Denumirea adevărată a firmei este Î.C.S. ”Reforma Art”, înregistrată în august 2009, cod fiscal 1009600027847, adresa mun. Chişinău, sec. Centru, str. Valea Dicescu, 7. Așa cum am scris și mai sus, firma este condusă de Val Butnaru, desemnat în calitate de administrator al acestei companii. Calitatea de fondator o are firma GT NEWS MEDIA GMBH – o firmă străină înregistrată în Germania. Deja în ce regiune… nu este greu de ghicit.
De unde vine GT din denumirea firmei fondatoare a Reforma Art? Păi de la numele ”patroanei” Gabriela Țopa. Exact, familia Țopa deține Jurnal Trust Media, iar publicitatea este vândută tot de către ei, exclusiv”, adaugă Gandrabur.

Pe această cale, bloggerul îl îndeamnă pe Butnaru să nu mai manipuleze grosolan opinia publică.