Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu colaboratorii CCTP al INI al IGP al MAI în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații întreprinse în cadrul unei cauze pe fapte de organizare a cerșetoriei, trafic de ființe umane și trafic de copii, a reținut o persoană de gen masculin.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că în perioada anilor 2009-2015, învinuitul a organizat cerșetoria mai multor persoane pe teritoriul Federației Ruse, unde, prin aplicarea violenței nepericuloase pentru viața și sănătatea victimelor, a determinat la cerșit două persoane, inclusiv a exploatat prin cerșetorie doi copii minori.

În cadrul cauzei penale a fost reținută o persoană care este autorul infracțiunilor menționate, fiindu-i aplicat arest pentru 30 de zile.

Sancțiunea pentru faptele încriminate făptuitorului prevede o pedeapsă cu închisoare de pînă la 15 la 20 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau detențiune pe viață.