Părinții care au copii de vârstă școlară îi pot înscrie în clasa I începând cu 1 aprilie, a anunțat Ministerul Educației. În perioada 1 aprilie – 23 iunie se va desfășura prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2017-2018. Actele urmează a fi depuse în instituțiile de învățământ din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.

Toţi copiii care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar, sunt înscriși obligatoriu, fără probe de concurs, în clasa I. Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri. În clasele cu profil de arte şi sport, înscrierea în clasa I poate avea loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului.

Pentru a-și înscrie copiii la școală părinții vor depune la instituția de învățământ o cerere, la care vor anexa fotocopii ale certificatului de naştere al copilului, buletinului de identitate al părintelui care confirmă apartenenţa la districtul instituţiei (domiciliul/reşedinţa).

Conform orarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 1 aprilie – 19 iunie va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar.

În perioada 10  – 25 mai vor fi organizate  probele de aptitudini specifice profilului pentru copiii din districtul şcolar respectiv (în instituţiile cu clase de profil aprobate de organul local de specialitate în domeniul învăţământului şi coordonate cu Ministerul Educaţiei) şi vor fi anunţate rezultatele probelor.

 

A doua etapă de înscriere (pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă) va avea loc în perioada 1-24 august. Pe data de 25 august va fi validată și afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.