Parlamentul urmează să scoată la vânzare 30 de automobile vechi, a anunțat vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari, transmite 24h.md.

În locul acestora vor fi achiziționate patru mașini noi al căror preț ar putea sări de 26 de mii de euro.

„În garajul Parlamentului sunt foarte multe automobile învechite, cu vârsta de 20, peste 25 de ani, fabricate încă la începutul anilor ’90. Aproximativ 30 de automobile din acest parc urmează să fie vândute în scurt timp. Nu știm suma care va fi încasată în cadrul acestor licitații. Cert e că este necesar de înnoit parcul auto al Parlamentului, dacă vor fi vândute cele 30 de automobile”, a declarat astăzi Slusari.

Deputatul a mai spus că, la banii obținuți din aceste licitații, va fi adăugată o parte din economia făcută în acest an de către Parlament, care practic nu a activat timp de câteva luni, și vor fi achiziționate patru automobile noi.

„Din câte cunosc, aceste mașini noi vor fi pentru primirea delegațiilor străine”, a adăugat Slusari.

Întrebat de ce vor fi achiziționate automobile atât de scumpe, de cel puțin 26 de mii de euro bucata, vicepreședintele Parlamentului a declarat că e vorba de calcule efectuate de cei responsabili de gospodăria Legislativului.

Amintim că deputații din majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM au decis recent să cumpere patru mașini noi în valoare de peste 2 000 000 de lei. Totodată, urmează să fie procurate 56 de laptopuri, cinci imprimante și o cameră video.

Potrivit notei informative a proiectului Hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului cu privire la bugetul pentru 2019, aceste achiziții se fac din contul lipsei deputaţilor de la muncă în prima jumătate a acestui an, fapt care a generat o economisire a banilor.

Astfel, din banii economisiți vor fi achiziționate patru automobile noi, în valoare de 2,1 milioane de lei sau câte 26 de mii de euro pentru fiecare mașină. Pentru cele 56 de notebook-uri, cinci imprimante şi o cameră video vor fi cheltuite alte 1,3 milioane de lei.