Parlamentul și societatea civilă își unesc eforturile pentru a modifica legislația respectivă, ca urmare a propunerilor formulate în cadrul Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, desfășurată în iulie 2016.

Grupul de lucru, creat prin Dispoziția Președintelui Parlamentului din 30 septembrie 2016, este compus din reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare, ai societății civile, ai Ministerului Justiției și Secretariatului Parlamentului. Membrii grupului de lucru urmează să cumuleze toate propunerile venite din partea societății civile, a deputaților, a Guvernului și să elaboreze, în baza lor, propuneri legislative.

Tradițional, partener în organizarea Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” este Consiliul național al ONG-urilor din Republica Moldova, ce a desemnat, la solicitarea Parlamentului, cei mai activi membri cu profil juridic. În același timp, Parlamentul invită și celelalte asociații obștești/ ONG-uri să se implice în vederea elaborării unui set de proiecte de legi pentru a îmbunătăți transparența decizională.

Propunerile sunt așteptate până pe data 15 noiembrie 2016.

Propunerile cumulate, structurate de Grupul de lucru, vor fi supuse dezbaterilor publicului larg, atât pe platformă parlamentară, cât și prin intermediul platformelor sectorului neguvernamental.