Patru tineri, de 19 și 20 de ani, studenți ai Universități  din Comrat, sunt cercetați penal pentru falsificarea și folosirea diplomelor de bac.  Aceștia au folosit diplome de bacalaureat false și au intrat la facultate, transmite 24h.MD.

În acest context, oamenii legii au stabilit că  tinerii, elevi ai promoției 2015 la un liceu din Comrat, au picat examenele de bac. Ulterior, aceștia contra sumei de 850 euro fiecare, au obținut și au folosit pentru a intra la Universitatea din Comrat, diplome false ale unui liceu din municipiul Chișinău.

Astfel, cei patru, doi băieți și două fete, au ajuns  studenți la Universitatea din Comrat.

În urma acțiunilor polițiștilor efectuate  în cadrul urmăririi penale inițiate pentru   deţinerea și folosirea documentelor oficiale false,  falsurile au fost dovedite, întrucît polițiștii au contactat liceul care ar fi eliberat diplomele și au aflat că asemenea persoane nu au trecut niciodată prin clasele acestui liceu.

Deși exista o baza de date electronice gestionată de Ministerul Tineretului și Sportului în care se dețin informații în privința elevilor ce au susținut examenele de bacalaureat, este incertă situația în care cei patru au fost înmatriculați la Universitatea din Comrat.

În cadrul urmăririi penale efectuate, tinerii şi-au recunoscut vina în cele comise, urmărirea penală în privinţa învinuiţilor fiind finisată. Cei patru  studenţi, prin ordinul rectorului au fost exmatriculaţi din Universitate.