În ziua de 7 decembrie curent, o locuitoare a raionului Ialoveni în vârstă de 47 ani, s-a adresat după ajutor poliţiştilor sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, precum că fiica sa în vârstă de 19 ani, ar fi fost urcată cu forţa într-un automobil de către nişte tineri în preajma unui centru comercial şi nu cunoaşte nimic despre locul aflării ei.

Respectiv au fost mobilizaţi ofiţeri de investigaţii pentru a cerceta cazul şi elucida circumstanţele exacte în care a avut loc. Ca urmare a măsurilor demarate pe urme fierbinţi, forţele de ordine au constatat că în acest caz au fost implicaţi patru tineri, cu vârstele cu prinse între 20 ani şi 23 ani, domiciliaţi în Capitală. Trei dintre aceştia au fost localizaţi şi reţinuţi în Chişinău, iar al patrulea individ a fost localizat şi reţinut în raionul Basarabeasca, unde plecase împreună cu victima la un cunoscut de-al său. El s-a dovedit a fi cu vârsta de 22 ani, care anterior ar fi avut relaţii cu victima.

Toţi patru bănuiţi au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru răpire de persoană. Este de menţionat că doi dintre aceştia anterior au fost judecaţi pentru jaf şi huliganism, iar unul se afla în căutare pentru escrocherii. În cadrul audierilor demarate indivizii au declarat cu lux de amănunte circumstanţele incidentului, iar fostul prieten al victimei a declarat că, ar fi recurs la acţiuni violente din cauza geloziei, victima fiind văzută în anturajul unor tineri necunoscuţi.

Dacă instanţa de judecată îi va recunoaşte vinoveţi de cele incriminate, atunci ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 ani până la 10 ani.