Patrupezii Poliției de Frontieră s-au prezentat cu brio în cadrul unei Competiții Internaționale chinologice, fiind premianți ai locurilor de frunte. Concursul s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în or. Rezekne, Letonia, reunind 64 de participanți din R. Moldova, Letonia, Lituania, Estonia și R. Belarus.

Echipele formate din chinolog Alexandru cu patrupeda ADA și chinolog Vladimir cu patrupeda Doly au dus faima Poliției de Frontieră la competiție, poziționându-se pe locul trei la categoria depistarea substanțelor explozibile. Cu acest rezultat, echipele au reușit să devanseze multe reprezentante canine puternice.

În celelalte categorii, căutare după mirosul uman și depistarea drogurilor, polițiștii de frontieră alături de câinii de serviciu s-au plasat printre primii zece concurenți cei mai buni.

Competiția Internațională chinologică s-a aflat la cea de-a XX-a ediție, iar reprezentanta Poliției de Frontieră a participat pentru al treilea an consecutiv. De fiecare dată, echipele canine se prezintă la cel mai înalt nivel de pregătire, demonstrând iscusință și capacități excelente de lucru cu patrupezii.