Relațiile Republicii Moldova cu Federația Rusă au fost discutate de către Prim-ministrul Pavel Filip cu Președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul reuniunii șefilor de state CSI, desfășurată în perioada 16-17 septembrie a.c., la Bișkek, Republica Kârgâză.

Premierul Pavel Filip a afirmat că discuția a purtat un caracter constructiv, bazându-se pe chestiuni de interes reciproc. În particular, s-a convenit continuarea  lucrului asupra elaborării Planului de măsuri, document despre a cărui oportunitate Premierul Pavel Filip și Prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev, au căzut de acord în timpul reuniunii șefilor de Guverne CSI, care a avut loc în luna iunie a.c., tot la Bișkek.

”Deja grupurile de experți din Republica Moldova și Federația Rusă s-au întâlnit și au elaborat un draft de document. Vom face tot posibilul pentru a duce la bun sfârșit acest Plan de măsuri, pentru a soluționa mai multe probleme care există în prezent între Republica Moldova și Federația Rusă”, a subliniat Prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a menționat că reuniunea CSI este o platformă potrivită de comunicare, inclusiv la nivel bilateral, oferind posibilitatea pentru a discuta și a găsi căi de soluționare a problemelor care apar între statele-membre CSI.