În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a dispus să se elucideze cauzele izbucnirii incendiului care a avut loc pe strada Uzinelor 9 la data de 11 noiembrie, precum și să se ofere câte 10.000 de lei fiecărui pompier care a avut de suferit de pe urma incidentului.

„După procedurile de identificare a celei de-a doua victime, vom veni cu soluții pentru a ajuta familia. Trebuie să cunoaștem cauzele acestui incendiu și cine a provocat acest incident”, a spus Filip.

Premierul a menționat că trebuie făcută o analiză foarte profundă a lucrurilor care s-au întâmplat, de ce a izbucnit, care au fost cauzele.

„Trebuie să vedem cine a fost responsabil, cine a oferit autorizația antiincendiară şi a oferit posibilitatea să activeze în această încăpăre. Să nu uităm până la urmă că această anchetă este şi o obligaţie morală faţă de pompierul decedat”, a adăugat Filip.

Precizăm că în incendiu au avut de suferit 6 pompieri, care au fost internați în spital. Pompierul Ivan Nogailîc a decedat în aceeași zi, încercând să salveze persoane care se aflau la etajul incendiat.