Premierul Pavel Filip a lăudat modul cum au activat instituțiile statului în timpul intemperiilor din 20-22 aprilie și, în același timp, le-a arătat cu degetul la obraz politicienilor care au stat „la călduț” și au criticat intervențiile, în timp ce muncitorii le curățau de crengi sediile partidelor.

„Concluzia este că instituțiile statului s-au mobilizat bine, profesionist și le aduc mulțumiri  colegilor care au reușit să administreze această situație bine”, a declarat Pavel Filip

El a considerat modul în care s-au organizat autoritățile drept unul bun pentru că mai întâi au fost concentrați pe deblocarea traseelor pentru a asigura accesul la instituțiile medicale, fiind implicate și mașini cu tracțiune specială din Armata Națională. Au fost scoase mașinile blocate pe drumurile naționale și locale după care s-a intervenit în forță pentru curățarea străzilor din toate localitățile.

La momentul de azi dimineață practic 90% din orașul Chișinău a fost curățat, aceasta fiind ultima zi când lucrează Armata Națională și carabinierii după care instituțiile municipale urmează să-și facă treaba până la capăt.

În acelașii timp, Pavel Filip a făcut referire și la unii lideri politici care s-au ocupat cu critica, în timp ce guvernarea a lucrat. „Așa reacționează cei din opoziție, acolo (pe Facebook n.red) sunt activi, eu cred că ar trebui să le fie jenă pentru că acești oameni au muncit non-stop până când le-au curățat și crengile din fața sediilor partidelor lor, în timp ce ei stăteau la călduț cu cafeaua în mână și făceau comentarii și așteptau like-uri”, a comentat Pavel Filip.

Totodată, el a dat asigurări că agricultorii care au suferit pierderi în urma intemperiilor vor primi sprijin de la stat. „Au fost constituite comisii pentru fiecare localitate cu reprezentanți ai Ministerului Agriculturii care vor evalua pagubele”, a declarat Filip.