Prim-ministrul Pavel Filip a întreprins o vizită la fabrica de încălțăminte din satul Obileni (Hânceşti) investiţie a unei companii italiene, care deține întreprinderi în România, Ungaria, Bangladesh, Italia.

Cu acest prilej, Premierul a exprimat susţinerea autorităților pentru dezvoltarea antreprenoriatului şi încurajarea investiţiilor străine în ţara noastră. „Prin crearea locurilor de muncă aici, acasă, putem creşte o Moldovă prosperă”, a spus Pavel Filip şi i-a încurajat pe întreprinzători să facă tot posibilul pentru a-şi atinge scopul de a crea 800 de locuri de muncă, asigurându-i de tot sprijinul Guvernului în acest sens.

Aproximativ acum un an, pe 18 iulie, cu o investiție de 130 milioane de lei, fabrica de încălţăminte şi-a început activitatea cu 49 de angajaţi. În prezent aceasta numără 250 angajați, locuitori ai 13 localități din raionul Hâncești, din zona lunca Prutului. Fabrica produce pantofi pentru bărbați, urmând însă să-și diversifice gama de produse destinate pentru export pe piața europeană.