Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin. În cadrul discuţiilor, au fost abordate probleme ce ţin de consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Oficialii au remarcat dinamica ascendentă a dialogului politic la toate nivelurile. Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea şi aprofundarea colaborării cu Federaţia Rusă în diverse sfere, inclusiv în domeniul comercial-economic. În context, Premierul a menţionat decizia părţii ruse de a permite la 7 întreprinderi moldoveneşti să exporte producţia vinicolă pe piaţa Federaţiei Ruse, exprimându-şi speranţa că această listă va fi extinsă, iar în cel mai apropiat timp criteriul selectiv în acordarea permisiunilor de export va fi abolit.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a apreciat decizia părţii ruse privind amnistia migraţională pentru cetăţenii Republicii Moldova. Şeful Executivului s-a referit şi la oportunitatea  impulsionării dialogului interparlamentar, inclusiv în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie.

La rândul său, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, a confirmat interesul părţii ruse pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-ruse în beneficiul cetăţenilor celor două ţări.

O atenţie aparte în cadrul întrevederii a fost acordată soluţionării problemei transnistrene. Premierul a accentuat importanţa soluţionării unor probleme concrete cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea consolidării încrederii şi atingerii unor înţelegeri strategice.