Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit în debutul ședinței de astăzi a Executivului despre remanierea guvernamentală anunțată ieri. Premierul a subliniat că aceasta era necesară și oferă Guvernului posibilitatea să intre în anul 2018 concentrându-se pe obiectivele de guvernare, ca să răspundă așteptărilor în creștere ale cetățenilor.

„2018 nu va fi un an simplu. Noi ne-am propus sa ducem la bun sfârşit această reformă guvernamentală, care precum spuneam, nu se rezumă doar la modificarea structurii Guvernului, dar presupune şi o depolitizare profundă. De aceea, anul viitor, unul complicat, an electoral, vom încerca prin mişcările pe care le-am făcut să ne ţinem departe de campania electorală, vorbesc de Executiv, şi să ne concentrăm pe lucrurile care trebuie să le facă Guvernul”, a spus Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a  mulțumit colegilor care își încheie mandatele, accentuând că această echipă a trecut printr-o perioadă complicată pentru Republica Moldova din cauza crizei economice. „Nimeni dintre cei care vor pleca nu are nicio problema la capitolul performanţă sau profesionalism. Acest lucru să fie foarte clar. Plecarea lor are cu totul altă rațiune şi ei vor fi, de fapt, factori cheie în continuare, doar că în sfera politică”, a conchis Pavel Filip.