Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 25 – 27 iunie, o vizită oficială la Strasbourg, Republica Franceză, anunță Executivul într-un comunicat de presă.

Filip va ține un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și se va întâlni cu mai mulți oficiali europeni. Pavel Filip va purta discuții cu Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, cu Președintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, Gudrun Mosler-Törnström, cu Președintele Curții Europene pentru Drepturile Omului(CEDO), Guido Raimondi, precum și cu Coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Valentina Leskaj și Egidijus Vareikis.

Totodată, Premierul Pavel Filip va avea o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. Ulterior, oficialii vor susține o conferință de presă comună.

De asemenea, Prim-ministrul va participa la inaugurarea expoziției costumelor naționale tradiționale ale Republicii Moldova, care va avea loc la sediul Comitetului de miniștri al CoE.