Președintele PDM, Pavel Filip, susține că partidele parlamentare de opoziție PAS, Platforma DA, PRO Moldova și ȘOR au un staff comun, care se pregătește de alegerile prezidențiale. Într-o postare pe Facebook, democratul a menționat că “stafful electoral comun al PAS-PPDA și Candu-Șor, despre care se discuta zilele trecute, deja a început să funcționeze. Împreună s-au înțeles să blocheze activitatea Parlamentului săptămâna trecută, iar azi să nu fie prezenți atunci când am discutat proiectele pentru oameni. Se gândesc la propriii candidați pentru prezidențiale și la felul în care majorările de salarii pentru medici, subvențiile pentru agricultori și Prima Casă pentru militari și polițiști – toate acestea le vor da peste cap planurile pentru alegeri”.

Pavel Filip le-a sugerat oponenților politici să lase la o parte gândurile despre prezidențiale şi “să ne gândim mai mult la oameni”.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, liderul PRO Moldova, Andrian Candu, a declarat că la alegerile prezidențiale din toamnă formațiunea pe care o conduce o va susține pe Maia Sandu.

Recent, presa a scris că deputatul Maiei Sandu, Dumitru Alaiba, promovează mesajele lansate de formațiunea lui Candu. Totodată, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni a declarat că Alaiba este una dintre “conservele” lui Vlad Plahotniuc.