Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală, cu expedierea în instanţa de judecată, pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire de comiterea infracţiunilor de tîlhărie şi furt a membrilor unei grupări criminale constituite din 14 persoane cu vîrsta cuprinsă între 18-38 ani.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit, că în perioada 21 octombrie 2016 – 29 ianuarie 2017, făptuitorii, repartizînd rolurile conform planului anterior convenit, au comis 3 atacuri tîlhăreşti şi trei furturi în raioanele Ştefan Vodă, Cantemir, Orhei şi Căuşeni.

Comiterea infracţiunilor date a fost organizată şi planificată de către 3 deţinuţi din Penitenciarul nr. 18 Brăneşti. Iar executorii, la indicaţia acestora, pe timp de noapte, avînd figurile acoperite cu măşti medicinale şi gen „anonymous”, pătrundeau în locuinţe unde, folosind pistoale, bîte din lemn şi cuţite, atacau victimele ce se aflau la domiciliu, le aplicau lovituri, apoi le imobilizau şi sustrăgeau din locuinţele acestora mijloacelor băneşti şi obiectele de preţ.

În total, au fost sustrase bunuri în valoare de peste 140 000 lei. Toate persoanele se află în stare de arest preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă pedeapsa cu închisoare de la 8 la 10 ani.