Partidul Liberal Democrat din Moldova, creditat cu 1% intenție de vot în toate sondajele, vrea să ajungă din nou în Parlament. Fosta formațiune a lui Vlad Filat cere cu insistență ca Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate să facă o alianță trilaterală pentru alegerile parlamentare. Un grup de deputați PLDM a lansat acest apel în cadrul unei conferințe de presă.
„Coeziunea forțelor de dreapta este importantă și pentru alegeri. Noi, PLDM, facem apel, este unica șansă de a opri guvernarea PD-PSRM. Irosirea acestei șanse va transforma Republica Moldova într-o spălătorie a banilor de proveniență dubioasă. Apelul nostru este sa salvăm perspectiva europeană a Republicii Moldova”, a declarat președintele liberal-democraților, Viorel Cibotaru.
De asemenea, reprezentanții PLDM au anunțat că intenționează să creeze un front puternic pro-european, în care să fie incluse și celelalte partide pro-europene de opoziție.
„PLDM va avea obiectiv crearea unui front puternic de dreapta pro-european și în alegeri să scoată țara din mâinile mafiei. Noi avem corectitudine, cei care nu o au nu mai sunt astăzi în PLDM”, a adăugat Alexandru Bujoreanu, vicepreședinte al PLDM.
Amintim că în toate sondajele de opinie din ultimul timp, Partidul Liberal Democrat din Moldova se bucură de susținerea a cel mult 1% din alegători. Asta după ce fostul șef al PLDM, Vlad Filat, a fost condamnat pentru acte de corupție și abuz de putere.