Partidul Democrat din Moldova își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din 30 octombrie în urma unui amplu proces de consultare, la nivel local, cu membri formațiunii. Despre aceasta anunță secretariatul partidului într-un comunicat de presă emis joi.

Potritivt anunțului, Secretariatul General al Partidului Democrat din Moldova a pus în sarcina tuturor organizațiilor să intensifice consultările la nivel local pentru a pregăti desemnarea candidatului formațiunii la apropiatele alegeri prezidențiale. Discuțiile interne au loc în perioada 18-25 august curent. Ele vor fi totalizate la nivelul forurilor de conducere ale Organizațiilor Teritoriale ale PDM.

Reprezentanți din conducera PDM au declarat că în procesul de consultare vor fi implicați toți membrii de partid, de la fiecare organizație primară, care își vor exprima liber ideile și opțiunile privind participarea partidului în alegerile prezidențiale de pe 30 octombrie. Membrii PDM vor face propuneri și pentru temele care să fie incluse în viitorul program electoral al candidatului formațiunii.

 La finalul acestor consultări, reprezentanții din fiecare Organizație Teritorială în cadrul Consiliulului Politic Național al PDM vor analiza opțiunile exprimate și vor lua deciziile privind candidatul și strategia partidului în campania electorală penru alegerile prezidențiale.Reamintim că pe 30 octombrie curent, cetățenii vor alege pentru prima dată în ultimii 16 ani direct Președintele țării. Ultimul Președinte ales prin vot direct al cetățenilor a fost Vladimir Voronin, în urma scrutinului din anul 2001.