Cei 14 deputaţii care formau platforma social-democrată din Parmalent au anunţat că au aderat astăzi la fracţiunea PDM. Despre aceasta a anunțat vineri Violeta Ivanov şi Marian Lupu, după şedinţa fracţiunii PDM.

„În cadrul şedinţei fracţiunii PDM a fost acceptată în unanimitate decizia deputaţilor din platforma social-democrată de a adera la Partidul Democrat din Moldova. Este o decizie adoptată, un fapt împlinit,  care pe alocuri nu a fost uşoară. Această decizie va duce la consolidarea majorităţii parlamentare”, anunţă preşedintele fracţiunii PDM în Parlament, Marian Lupu.

Decizia a fost confirmată de deputatul Violeta Ivanov, care a menţionat că grupul deputaţilor din Platforma Social-Democrată a decis să adere la fracţiunea Partidului Democrat, iar acest consens va contribui la „intensificarea eforturilor pentru promovarea intereselor naţionale”.

Acum, fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova este compusă din 34 de deputaţi, devenind astfel cea mai mare fracţiune parlamentară. Cei 14 deputaţi au părăsise Partidul Comuniştilor şi au format platformă social-democrată.