Partidul Democrat din Moldova solicită introducerea în agenda Parlamentului din această săptămână a proiectului privind eliminarea imunității parlamentare, solicitarea fiind una fără precendent. Despre aceasta a anunțat astăzi vicepreședintele formațiunii, speakerul Andrian Candu, menționând că proiectul a vizat de majoritatea comisiilor, dar și de Curtea Constituțională.

”Noi am obținut avizele majorității comisiilor, dar cel mai important am obținut avizul Curții Constituționale. Am discutat cu colegii ca să solicităm majorității parlamentare ca acest proiect să se regăsească în această săptămână pe agenda parlamentului și să înceapă procedura de vot”, a declarat Andrian Candu în cadrul conferinței de presă organizate astăzi.

Potrivit lui Candu, proiectul face parte din strategia de reformare și modernizare aclasei politice, care este promovată de Partidul Democrat. Acesta a mai precizat că PDM susține de asemenea acest proiect în contextul mai larg al integrității funcționarilor și luptei cu corupția. ”Este cazul să acționăm deja pentru modificarea Constituției ce ține de excluderea imunității deputaților. Acest proiect face parte dintr-un set complet ce ține de integritatea deputaților și lupta împotriva corupției pe care vrem să o accelerăm”, a accentuat Andrian Candu în fața presei.