Membrii Partidului Democrat din Moldova solicită Comisiei Electorale Centrale să facă publice rezultatele verificării tuturor listelor de subscripție pentru toți candidații admiși în competiția prezidențială.

În acest sens, Vadim Moțarschi, reprezentantul PD la CEC, a depus astăzi dimineață o cerere la CEC.

Într-un comunicat emis presei, democrații se arată îngrijorați despre informațiile privind prezența persoanelor decedate pe listele de subscripție.

„Dorim ca acest subiect să fie lămurit rapid. Opinia publică trebuie să știe dacă există partide sau candidați independenți care au strâns semnături ale unor cetățeni decedați. Verificările făcute de CEC identifică orice astfel de semnături, deci cerem ca statisticile să fie puse la dispoziția publicului”, se menționează în comunicatul PD.

Totodată, PDM condamnă categoric folosirea „sufletelor moarte” pentru umflarea numărului de semnături de pe listele de subscripție.

„Este total nedemn pentru orice concurent electoral să recurgă la asemenea practici, iar candidații care au strâns semnături în acest fel trebuie să iasă urgent în fața cetățenilor și să prezinte scuze”, se mai spune în comunicat.

Menționăm că PDM a cerut din proprie inițiativă verificarea de către CEC a semnăturilor pe listele de subscripție.