Ofiţerii de investigaţii ai sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins percheziţii autorizate în locuinţa unui individ, în vârstă de 43 ani, după ce au acumulat informaţii speciale în urma investigaţiilor demarate anterior. Astfel, poliţiştii au depistat şi ridicat din locuinţa acestuia un pistol păstrat ilegal, precum şi un dispozitiv confecţionat artizanal destinat consumului de droguri.

În acest sens au fost iniţiate două cauze penale pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor. Respectiv ofiţerii de investigaţii urmează să satbilească originea armei de foc, precum şi faptul dacă ar fi fost utilizată la comieterea unor infracţiuni. De asemenea sunt desfăşurate cercetări, privind cercul de persoane implicate la punerea în circulaţie ilegală a drogurilor.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de or, sau închisoare de pînă la 3 ani.