Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Turciei la Chișinău, Hulusi Kiliç. Oficialii s-au referit la posibilitățile de aprofundare a cooperării bilaterale, inclusiv în contextul vizitei ce urmează să fie efectuată de Premierul Turciei, Binali Yildirim, în țara noastră.

Şeful Executivului a menționat că apreciază mult relațiile dintre cele două state, accentuând contribuția Turciei la modernizarea Republicii Moldova. „Mulți oameni de afaceri turci își plasează investițiile în țara noastră. Practic cele mai importante obiective, printre care Aeroportul, unul dintre cele mai mari hoteluri, una dintre cele mai performante clinici private au fost construite de către investitorii turci”, a notat Premierul.

La rândul său, Ambasadorul Hulusi Kiliç a afirmat că pledează pentru intensificarea colaborării dintre cele două state. Referitor la vizita Premierului turc în Republica Moldova, preconizată pentru începutul lunii mai, părțile au vorbit despre semnarea, în cadrul acesteia, a mai multor acorduri în domeniul protecției sociale, privind deschiderea unui oficiu de comerț la Istanbul, privind inaugurarea unui centru cultural turc în Moldova.

Oficialii s-au referit şi la consecințele ninsorilor abundente de săptămâna trecută. În context, Ambasadorul Turciei a menţionat că atât agenții economici turci, cât și autoritățile din țara sa au fost îndemnate să facă donaţii pentru înlăturarea urmărilor intemperiei.