Trecerile pietonale, parcurile și scuarurile din Chișinău vor fi iluminate. Aceasta prevede planul de investiții al întreprinderii municipale „Lumteh”, prezentat astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei.

Pentru serviciul de întreținere a sistemului de iluminat public pentru anul 2018 în bugetul municipal al primăriei Chișinău au fost alocate 21 milioane lei. Prioritar pentru anul 2018 se preconizează prelungirea lucrărilor de iluminare a trecerilor pietonale din orașul Chișinău”, a declarat directorul interimar al „Lumteh”, Veaceslav Buț.

Totodată, se va investi în rețelele din parcuri.

„Pentru confortul locuitorilor orașului Chișinău, cât și a oaspeților, o atenție deosebită în anul curent se va acorda iluminatului public în parcurile și scuarurile orașului. Conform planului, vor fi reabilitate rețelele de iluminat în următoarele parcuri: ”La Izvor”, ”Râșcani”, ”Valea Morilor” și ”Valea Trandafirilor”, a adăugat Veaceslav Buț.

Pe principalele artere din Chișinău corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu LED-uri, caracterizate printr-un consum mai mic de curent, putere mai mare și durată de viață, la fel, mai mare.

În total, aproximativ 1500 de corpuri de iluminat de tip LED vor fi instalate pe strada Ciuflea, pe viaductul care face legătura între sectoarele Botanica și Centru, pe Calea Ieșilor, Alba Iulia, bulevardul Moscovei, bulevardul Kiev, Mircea cel Bătrân, dar și în Piața Marii Adunări Naționale.