În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la lichidarea a 84 focare de vegetație aprinsă. Echipele de intervenție au stins iarbă și stufăriș în mai multe localități din țară. Doar în municipiul Chișinău incendiile de iarbă au  afectat mai multe construcții, dar și cabluri  electrice.

Primul incendiu care a afectat peste două hectare de vegetație a avut loc în seara zilei de ieri pe str. Milescu Spătaru nr.7. Aici focul a mistuit iarbă uscată și a afectat patru linii electrice. Mai mult, în urma răspîndiri arderii, focul a deteriorat un garaj din preajmă. Pompierii au reușit lichidarea incendiului după aproximativ două ore.

Un alt incendiu de vegetație a distrus două vagonete de construcție din prejma localității Trușeni municipiul Chișinău. Salvatorii au intervenit  în forță pentru lichidarea arderii. Cele mai multe suprafețe arse au fost înregistrate în raioanele Cahul, Ungheni, Nisporeni, Rezina, Căușeni, Anenii Noi, Ialoveni și municipiul Chișinău.

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în ultimele 24 de ore peste 360 hectare de terenuri au fost afectate de foc. În acest context pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba și gunoiul menajer, întrucît în condiții de vînt și temperaturi ridicate, focarele se pot răspîndi cu ușurință spre spații extinse.