Peste 400 de primari din toată țara au lansat un apel comun în susținerea lui Marian Lupu pentru Președinție, comunică 24H.MD.

În declarația de susținere primarii menționează că „Republica Moldova are nevoie de un președinte patriot și apropiat de oameni, experimentat și implicat, unificator și pacificator. Există un singur candidat care corespunde acestui profil și anume – Marian Lupu. De aceea noi ne exprimăm susținerea totală pentru Marian Lupu în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie”.

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, a afirmat că „Marian Lupu  este acel președinte de care are nevoie Republica Moldova – a activat în mai multe funcții publice, are experiența necesară în administrație, promovează echilibrul și stabilitatea. Este un pro-european convins și ne va duce acolo unde merită să ajungem – în marea familie a Uniunii Europene”, a spus primarul de Ungheni.

Și primarul de Edineț, Constantin Cojocaru a ținut să menționeze că Marian Lupu are susținerea a aproape jumătate dintre primarii din Republica Moldova.

Marian Lupu le-a mulțumit primarilor pentru suportul și încrederea pe care i le-au acordat și i-a asigurat că, din postura de Președinte de țară, primind  mandat din partea alegătorilor, va lucra în strânsă colaborare cu aleșii locali pentru a soluționa problemele oamenilor.

„Am primit sprijinul unei echipe foarte mari, gospodari, oameni responsabili. Voi stabili o relație specială de comunicare cu primăriile și cu comunitățile locale și voi trata cu multă atenție și grijă subiectele cu interes major pentru localități. Toate problemele oamenilor sunt importante și trebuie să fie în vizorul șefului statului, ca să cunoască soluții și rezolvări concrete”, a spus Marian Lupu.

La reuniunea primarilor au fost prezenți inclusiv președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip.