În perioada 03 – 09 aprilie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit circa 438,8 milioane lei, fiind perfectate per total 9 318 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 50 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 46 cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 274 753 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 81 654 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 017 și respectiv 13 243 traversări.

Începând cu data de 20 februarie a.c.,  verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.