Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” cere Ministerului de Interne să examineze prin prisma Codului contravențional acțiunile fostului primar general Dorin Chirtoacă, care și-a parcat automobilul neregulamentar, într-o zonă verde a orașului.

O petiție în acest sens a fost adresată ministrului de Interne, Pavel Voicu. Activiștii civici afirmă că acțiunile fostului primar nu doar contravin legislației, dar și denotă un comportament nedemn din partea unui fost demnitar.

„Recent, pe rețelele de socializare au apărut mai multe poze, în care fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, utilizează telefonul mobil aflîndu-se la volan, cu automobilul staționat pe o porțiune de zonă verde. Considerăm că această acțiune nu este legală, ci mai mult decît atît, contravine principiilor morale de care ar trebui să dea dovadă un ex-primar general al Municipiului Chișinău. În acest context, solicităm respectuos să examinați fapta staționării pe zona verde a mașinii de către dl. Dorin Chirtoacă prin prisma prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, astfel încît acesta să fie atras la răspundere contravențională”, se arată în document.