Președintele PDM Vlad Plahotniuc, aflat într-o deplasare în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit joi și vineri cu mai mulți senatori și congresmeni americani membri ai Partidului Republican (de guvernământ), printre care Roger Wicker, senator de Mississippi, Chris Smith, congresman de New Jersey, Pete Olson și Ted Poe, congresmani de Texas, dar și cu Adjunctul Secretarului de Stat, Bridget Brink, potrivit unui comunicat de presă emis de PDM.

Liderul PDM le-a prezentat interlocutorilor săi progresele Moldovei pe calea reformelor, accentuând angajamentul guvernării de la Chișinău pentru întărirea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite și Uniunea Europeană. „Moldova lucrează în ritm accelerat pentru a se moderniza, iar în paralel pentru a se apropia de țările vestice”, a spus Vlad Plahotniuc. El a afirmat de asemenea că Republica Moldova are nevoie în continuare de sprijin american pentru dezvoltare și democratizare, arătând că acest sprijin „este prețuit la Chișinău”.

Președintele PDM i-a informat de asemenea pe oficialii americani despre reformele care au loc în acest moment în Republica Moldova,  despre reforma Guvernului, dar și a sistemului politic.

plahotniu1

Oficialii americani au salutat progresele făcute de țara noastră pe calea reformelor. Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat, Bridget Brink, aceasta a apreciat eforturile depuse de autorități în implementarea reformelor, precum și determinarea actualei guvernări de a continua vectorul european de dezvoltare a țării.

plahotniuc2

Congresmanul Pete Olson s-a arătat impresionat de reușitele Moldovei din ultimul an, făcând o referire specială la reușita încheierii Acordului de colaborare cu FMI. De asemenea, Congresmanul Ted Poe a apreciat eforturile făcute de autoritățile moldovene pentru rezolvarea conflictului transnistrean, iar congresmanul Chris Smith a felicitat guvernarea pentru rezultatele economice.