Președintele PD, Vlad Plahotniuc a reamintit miercuri în cadrul unui briefing de presă cum în 2015 opoziția îndemna protestatarii din PMAN să lupte pentru introducerea votului  uninominal, iar astăzi tot aceeași opoziție se ascunde “sub fusta unor ONG-uri politizate” și nu mai vrea vot uninominal.

“Este grav însă că opoziția dă dovadă de atîta lașitate și nu își asumă deschis modul în care luptă împotriva cetățenilor, faptul că nu vor să le dea acestora dreptul să își aleagă direct deputații, după ce chiar ei, opoziția, în protestele din anul 2015, le cereau oamenilor din PMAN să lupte pentru introducerea votului uninominal pentru schimbarea sistemului electoral”, a declarat liderul PD.

Plahitniuc mai acuză opoziția și de compromirea ideii de societate civilă. “Cred că este o rușine să te ascunzi acum după fusta unor ONG-uri pe care le-ai politizat și ai compromis societatea civilă, antrenând-o în lupte politice ca să te ajute să rămâi pe agenda politică. Oamenii acești aau compromis tot: protestele, societatea civilă, le-au mai rămas cred că Facebook-ul să-l compromită”, a criticat Plahotniuc.