Partidul Democrat nu are interese politice legate de Primăria Capitalei, iar Dodon și Ghimpu ar face bine să nu mai plângă pe la televizor, deoarece împreună au majoritate în CMC și  ar fi putut sa pună ei pe cine vor viceprimari pentru a face ceva odată pentru locuitorii Capitalei. Declarația aparține liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul briefing-ului săptămânal al PDM.
”Am văzut cum PSRM și PL au ieșit cu aceleași idei. Plahotniuc, prin atac raider, a preluat Primăria. Sună cunoscută melodia aceasta. Au mai spus-o și alții. Îi întreb pe Dodon si Ghimpu: voi împreună ca partide mențineți majoritatea în CMC. De ce nu puneți voi un primar interimar dacă așa omogen vă exprimați nemulțumirea față de cei nominalizați? De ce lăsați PDM, care are doar un consilier, să vă pună primarul interimar și viceprimarii? Astăzi PSRM și PL pot să facă tot ce vor în Primăria Chișinău. Ei dețin majoritatea în CMC. Ei pot să mute și Primăria ori la Colonița, ori la Condrita. Au toate voturile să o facă. Ei stau și plâng la tv că PDM, cu doar un singur vot în CMC, le-a luat Primăria. Fie PSRM și PL sunt niște neputincioși și democrații doar cu un vot au ajuns mai tare decât ambele partide, fie ei mint ca întotdeauna”, a declarat liderul PDM.
Potrivit lui Plahotniuc, socialiștii și liberalii se tem că lucrurile în Primărie se vor schimba spre bine, se tem că pierd controlul asupra instituției care până acum le-a adus atâta satisfacție și beneficii și atâta insatisfacție locuitorilor Capitalei.
”Capitala astăzi este un dezastru. Nu pot să justifice că în Capitală lucrurile stau prost pentru că Plahotniuc e vinovat. Societatea civilă semnalează schemele de corupție din Primărie cu diferite probe. Este timpul să corectăm și această situație. Am decis cu colegii că indiferent cine va conduce Primăria, să găsim o cale de a conlucra pentru eficientizarea activității Primăriei. Declar că, la moment, PDM nu are nici un fel de aspirații politice în ceea ce privește Primăria. Dar este gata să sprijine proiectele bune”, a mai spus Plahotniuc