PLDM a luat act de faptul că PAS a respins invitația la un dialog în vederea creării unui bloc electoral. Totodată, liberal-democrații apreciază drept politic corectă poziția Platformei DA. Despre aceasta formațiunea a anunțat printr-un comunicat de presă. 

„PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale. Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, se arată în mesajul PLDM.

Liberal-democrații consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. „Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”, se mai spune în comunicatul de presă al PLDM.

Amintim că ieri PLDM a invitat PAS și PPDA să formeze un bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale și să meargă în campanie cu un candidat comun.