Conform  datelor operative a Serviciului Situații Excepționale colectate din subdiviziunile teritoriale către dimineața zilei de azi, fără curent electric rămîn parțial 8 localități din 5 raioane ale țării. Fără energie sunt sate din raioanele Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Traclia și UTA Găgăuzia.

Pe parcursul nopții în localități din raioanele Cimișlia și Anenii Noi au fost antrenați la pomparea apei peste 30 de salvatori cu 8 motopompe. Pompierii au pompat apa din 32 de gospodării a orașului Cimișlia și 9 curți și beciuri din localitatea Țînțăreni raionul Anenii Noi.

Alte două solicitări au fost înregistrate în municipiul Chișinău. Pe parcursul zilei de astăzi comisiile pentru situații excepționale vor estima prejudiciile, iar salvatorii vor interveni la necesitate.

Pompierii au luccat toată noaptea pentru pomparea apei din curți și beciuri. În localitatea Puhoi raionul Ialoveni, nivelul apei în iazul din preajma localității a crescut cu circa 2 m, însă apele urmează să meargă în descreștere după scurgerea intensivă în pantă.

Patru persoane inclusiv un minor au fost evacuate de pompieri din 2 mijloace de transport din localitatea Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI este în alertă după precipitațiile înregistrate în ultimele ore.