Potrivit datelor operative, raportate de către subdiviziunile teritoriale ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, în urma ploii cu vînt de ieri, 23 iunie, au fost înregistrate mai multe consecințe în unele raioane ale țării. În municipiul Chișinău, un arbore a căzut peste o femeie de 87 de ani, care ulterior a fost transportată la spital.

Mai mulți copaci au fost defrișați și lichidați de pe străzile Șciusev și Pușkin din capitală, operațiuni efectuate de către salvatori și angajați ai APL. Ploaia cu vînt a deteriorat mai multe acoperișuri. Astfel, în Chișinău, a fost deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu cinci etaje de pe strada Ialoveni nr  96, dar și acoperișurile a trei case de locuit de pe strada Timuș nr 5. Aceeași situație a fost înregistrată și în orașul Durlești, smuls fiind acoperișul unei case pe str Livezilor nr 2 și al altei case de pe str Miorița nr 118 din orașul Cricova, anunță Serviciul Situații Excepționale.

În raionul Hîncești, a fost deteriorat acoperișul casei de cultură din localitatea Bobeica. Mai mult, în raionul Ungheni, cu acoperișuri deteriorate au rămas mai multe instituții de învățămînt din satele Teșcureni, Bușila, Buciumeni, și al casei de cultură din Negurenii vechi. Mai multe case de locuit au rămas cu acoperișuri deteriorate în satul Bumbăta și Alexeevca, din același raion, dar și al unui bloc de locuit cu cinci nivele chiar din orașul Ungheni, strada Burebista nr 43.

În satul Beșalma, UTA Găgăuzia, foi de ardezii au fost smulse de pe acoperișurile a 33 case de locuit. În plus, tot în urma ploii cu vînt din după-amiaza zilei de ieri, 23 iunie, zeci de localități din 15 raioane au rămas parțial deconectate de la energia electrică. Echipele specializate Gas Natural Union Fenosa sun antrenate în teren, pentru reconectarea consumatorilor. Comisiile locale pentru situații excepționale urmează să estimeze pagubele din localitățile afectate.