Poetul și prozatoarea Elena Radu a postat astăzi pe pagina sa de Facebook un mesaj critic la adresa blocului ACUM, comportamentul căruia l-a numit unul infantil. Aceasta a spus că cerințele enunțate de ei ieri, dintr-o parte par a fi absurde și irelevante, atâta timp cât adoptarea unui pachet de legi este imposibil fără votarea unui Guvern, transmite telegraph.md.

Scriitoarea scrie că deputații din blocul ACUM imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor au pus în față „EU-ul” și nicidecum „NOI”, cum ar trebui să gândească în primul rând aleșii poporului. Elena Radu spune că infantilismul opoziției a atins cote maxime din câteva motive.

Partidul Democrat a înaintat 10 puncte pentru o potențială coaliție parlamentară, au trimis această scrisoare. Aceștia au răspuns că nu au de gând să răspundă la scrisoare.
Socialiștii au înaintat și ei un set de puncte pentru un dialog, pe care le-au înaintat celor de la ACUM. Aceștia au refuzat și au blocat propunerea spunând că nu au de gând sp discute nici cu aceștia.
În schimb, aceștia au înaintat propriile propuneri tuturor deputaților parlamentului care nu are o putere legislativă până ce, adică nu este votată o structură a acestuia, nu este un președinte de parlament, comisii parlamentare, lucruri decisive în votarea legilor propuse de către blocul ACUM.

Apare o întrebare simplă: Cum pot fi votate legi fără ca Parlamentul să fie structurat, mai mult de atât, blocul ACUM a refuzat să discute o votare a structurii acestuia. Răspunsul e simplu, nicidecum. O altă întrebare, de ce aceștia au fost aleși de către oameni? Un vot protestatar, dar care e scopul acestuia? Cei din ACUM au promis că vor scăpa țara de acest „regim”, dar în ce mod? Cum este posibil de sinestătător să rezolve această promisiune dacă nu dispun de o majoritate? Dacă nu dispun de voturi suficiente? Din nou răspunsul este simplu, nicidecum.

Scriitoarea propune ca acești deputați care nu doresc să își respecte angajamentul față de oameni trebuie să fie privați de mandatele primite și organizarea unor alegeri anticipate și alegerea unor deputați care vor munci nu doar cu limba dar și cu capul.