Sute de polițiști din toată țara lucrează azi pentru a înlătura consecințele ninsorii abundente din ultimele 24 de ore. Oamenii legii lucrează la deszăpezirea drumurilor, la deblocarea mașinilor din nămeți și la curățarea carosabilului de ramurile rupte a copacilor.

„Polițiștii acționează pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii, precum și pentru informarea populației, a șoferilor, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice. Pentru a evita situațiile de risc, înzăpezire, blocare, îngheț, Poliția recomandă cetățenilor să nu pornească la drum”, comunică IGP într-un comunicat de presă.

Poliția îndeamnă cetățenii să-și mențină calmul, să nu părăsească domiciliul decât în situații de strictă necesitate și să fie atenți la traversarea drumului din cauza căderilor de copaci și firelor de înaltă tensiune.

Premierul Pavel Filip a cerut MAI, dar și tuturor instituțiilor responsabile, să ia măsuri urgente în privința situației create urmare a condițiilor meteo dificile. De menționat că a fost creată și o celulă de criză care funcționează în regim de urgență.