Pe 24 decembrie 2016, un grup de angajați ai Inspectoratului General al Poliţiei în parteneriat cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Studenţilor şi Tineretului din Republica Moldova, au organizat o acţiune socială pentru copii cu genericul „Balul mascat de Crăciun”.

Evenimentul a avut loc în incinta unui centru comercial din capitală.

În preajma vacanței și a sărbătorilor de iarnă, polițiștii, prin intermediul unor activități educativ-distractive au informat copiii despre recomandările cu privire la prevenirea situaţiilor de risc şi regulililor de circulaţie rutieră, în special în perioada rece a anului.

Copiii, au fost familiarizați despre siguranța la săniuș și cum trebuie să se comporte în adiacentul bazinelor acvatice,  atenția acestora fiind atrasă și de situații care pot apărea spontan chiar și în viața reală.

De asemenea, poliţiştii au distribuit elevilor elemente reflectorizante, explicîndu-le cît este de important şi cum trebuie ataşate acestea la vestimentaţie, pentru a fi vizibili în stradă, pe timp de seară sau în condiții de vizibilitate redusă.

Totodată, în cadrul activității, au fost prezenți părinții copiilor care, și ei la rândul lor, au beneficiat de sfaturi și recomandări utile din partea polițiștilor. Părinții au fost îndemnați să fie extrem de precauți, să discute cu copiii despre pericolele străzii și consecințele comportamentului imprudent în timpul distracțiilor în aer liber.

La finele activității educativ-distractive, polițiștii, au adresat celor prezenți calde urări de sănătate, noroc, bucurii și fericire, prosperitate și sărbători în siguranță alături de cei dragi.

Menţionăm că, evenimentul a fost desfăşurat ca urmare a acordului de colaborare încheiat la 18 noiembrie curent, între Inspectoratul General al Poliţiei şi Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova. Scopul acestuia, fiind consolidarea eforturilor pentru promovarea parteneriatului şi iniţierea unui dialog coerent între tineri şi Poliţie.