În pofida condiţiilor climaterice create, pe parcursul a 72 de ore, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au intervenit la documentarea a 72 de accidente rutiere, dintre care 4 accidente soldate cu 2 persoane decedate şi trei traumatizate, 11 accidente rutiere cu autori necunoscuţi, totodată fiind mobilizaţi la deblocarea traseelor.

În ziua de 23 aprilie curent, pe traseul Chişinău-Vadul lui Vodă, un automobil de model Lada a derapat şi s-a tamponat într-un gard. La faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj al Poliţiei Capitalei, precum şi o ambulanţă care au constatat decesul şoferului în vârstă de 69 ani. În cadrul cercetărilor medicii au înaintat versiunea preliminară, privind cauza accidentului rutier, şoferul ar fi suferit un stop cardiac până la impact. În acest context urmează a fi efectuată expertiza medico-legală, care va stabili cu exactitate toate circumstanţele.

În noaptea spre 24 aprilie curent, un tânăr în vârstă de 21 ani conducând un automobil de model Şcoda Fabia, a tamponat un bărbat în timp ce se deplasa pe o stradă din comuna Dobrogea. În rezulatul impactului bărbatul a decedat pe loc. Deocamdată identitatea cadavrului n-a fost stabilită, întrucât poliţiştii n-au depistat asupra lui acte de identitate. Respectiv a fost iniţiată o cauză penală.

Din numărul total de 57 accidente rutiere soldate cu pagube materiale poliţiştii au luat decizii de sancţionare a şoferilor în 35 de cazuri, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi total puncte de penalizare 175.