Recent, ofiţerii de investigaţii ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în colaborare cu angajaţii INI al IGP au descins în forţă într-o locuinţă din sectorul Buiucani, a căror proprietari sunt bănuiţi de escrocherii în proporţii deosebit de mari. Conform informaţiilor acumulate în cadrul acţiunilor de urmărire penală şi speciale de investigaţii, poliţiştii au constatat că proprietara casei, în vârstă de 39 ani, împreună cu fiica ei de 20 ani, ar fi pretins mijloace financiare considerabile de la cel puţin două victime, prin înşelăciune şi abuz de încredere, fiind reţinute în flagrant delict.

Potrivit victimelor, acestea ar fi pretins sume impunătoare de bani, sub pretextul prezicerilor evenimentelor din viaţa personală. Bănuitele ar fi recurs la diferite metode psihologice pentru a le convinge, care ar fi obţinut bani în mai multe tranşe, condiţionând suma de 600 000 lei unei victime, iar altei bani în sumă de 160 000 lei.

În acest context au fost desfăşurate percheziţii autorizate în locuinţă, unde au fost depistate probe ce le-ar demonstra vinovăţia ulterior în instanţa de judecată. Conform legislaţiei penale în vigoare este prevăzută o pedeapsă cu privarea de libertate pe un termen de la 8 ani până la 15 ani de închisoare.

Poliţia Capitalei solicită persoanelor care au avut de pătimit în acest caz, să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani, situat pe strada Calea Ieşilor 12, pentru a înregistra cererile respective.

VIDEO