14 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere în ultimele 24 de ore potrivit datelor Poliției de Frontieră. În același timp, a fost înregistrată o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat.

Șase cetățeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar șase persoane au prezentat viniete nevalabile. 15 conducători auto au încălcat regulile de transportare a călătorilor, dar și de exploatare a vehiculelor, iar două persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute la frontieră, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Un cetățean al R. Moldova a primit refuz de intrare în Uniunea Europeană, iar un conațional a fost deportat din UE.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constitui 57 016 traversări persoane, dintre care 29 730 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost PTF ”Leușeni” – 8 472 traversări persoane, PTF ”Otaci”- 8 496 traversări persoane și PTF ”Aeroportul Internațional Chișinău” – 7 883 traversări persoane.