Oamenii legii au venit cu precizări și detalii noi cu privire la cazul lui Andrei Braguța, care a decedat în spitalul penitenciarului din Pruncul. Astfel, potrivit unui comunicat al poliției, Andrei Brăguța a fost forțat să oprească, după ce radarul a fixat că mașina la volanul căreia se afla circula cu 110 km la oră.

Potrivit comunicatului, șoferul avea un comportament neadecvat și a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru a stabili natura eventualei stări de ebrietate. În incinta dispensarului, acesta a refuzat prelevarea probelor biologice, insultându-i pe angajații instituției și ai poliției. Poliția precizează că bărbatul a avut un comportament agresiv și a lovit un inspector de patrulare în fața, fiind imobilizat imediat și încătușat.

După ce judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, Braguța a fost escortat în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției Poliției a municipiului Chișinău. În comunicat se mai precizează că bărbatul nu a declarat despre eventuale abuzuri asupra sa din partea poliției, respectiv nu a solicitat intervenția serviciilor medicale. A doua zi după plasarea în arest preventiv, o ambulanță  a fost solicitată la izolator, drept motiv fiind ”comportamentul neadecvat al lui Andrei Braguța, diagnosticat cu stare de afect”, se mai arată în comunicatul poliției.

Intervenția medicilor de la urgență a fost solicitată repetat pe parcursul următoarelor zile, iar concluzia acestora a fost că bărbatul suferă tulburare psihică. Poliția  precizează că în urma verificărilor s-a stabilit că Andrei Brăguța a fost agresat fizic de către alți deținuți, care și-au justificat acțiunile prin comportament jignitor ”cu conotații sexuale”. Referitor  la cauza decesului, medicii  au stabilit că a fost vorba despre Insuficiență respiratorie, Bronhopneumonie purulentă, adică pneumonile, fapt confirmat prin certificatul medical constatator.

De asemenea, poliția menționează că, potrivit datelor raportului de expertiză judiciară, eliberat de Centrul de medicină legală, Andrei Braguța suferea de maladie psihică și în momentul comiterii infracțiunii se afla în această stare psihică. Pentru a investiga toate detaliile acestui caz, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă. În comunicat se mai arată că toate probele, inclusiv materiale video, vor fi puse la dispoziția procurorilor.